Een ontspannen avond uit in een prachtig gerenoveerd monumentaal pand. Oud en nieuw zijn smaakvol gecombineerd. Friendly fine dining, noemen wij onze combinatie van een gastronomische keuken, in een hele ontspannen omgeving. Gastheer Erik Wolf en Chef Robbert Megens zijn dan ook ontzettend trots dat ze opgenomen zijn in culinair tijdschrift Lekker 500!

Chef Robbert Megens

Waar haal je je inspiratie vandaan?

‘Hoewel ik natuurlijk veel avonden zelf in de keuken sta, probeer ik op vrije dagen bij andere restaurants te gaan eten en dan heb ik zeker wat favorieten! Dat is ontzettend leerzaam en inspirerend. We doet dit ook regelmatig met de hele keukenbrigade; goed voor de teambuilding én leerzaam, zeker voor onze koks in opleiding. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit de seizoenen. Zo hebben we aan ons terras een eigen kruidentuin; alles wat daar opkomt brengt ons meteen op nieuwe ideeën en hoe leuk is het om ingrediënten uit eigen tuin te gebruiken in onze keuken! We proberen onze ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis te halen en dichterbij dan dát kan natuurlijk niet!

Van welk gerecht was je zelf het meest onder de indruk?

Ik probeer de lat elke keer weer wat hoger te leggen dus ik moet bekennen dat ik steeds opnieuw weer onder de indruk ben. Voor elke nieuwe kaart vraag ik m’n brigade te komen met minstens drie nieuwe ideeën en smaakcombinaties. Het is goed om elkaar te blijven verrassen en uitdagen. Soms denk ik van papier; dat pást toch niet bij elkaar? En dan maken ze wat ze bedacht hebben en dan ben ik enorm verrast! We gaan er dan samen aan schaven totdat het perfect is. Wie maakt nu ijs van wortel of ijs van tomaat, wie combineert nu vergeten groenten met miso, hoe kom je op een bitterbal met spinazie, feta en pijnboompitjes, maar ik zeg je; het smaakt fantástisch!

We vinden het ook leuk als gasten juist dié ervaring opdoen; dat ze iets eten bij ons waarbij ze van te voren dachten dat ze dat niet lekker vinden, maar dat het ze dan toch geweldig smaakt. Die feedback krijgen we vaak en eigenlijk vind ik dat het mooiste compliment aan onze brigade. Ik ben ook heel trots op hoe we klassiekers steeds in een nieuw jasje steken. Niet voor niets zijn het klassiekers, maar wij geven er onze eigen draai aan. Dat getuigt van originaliteit die we steeds opnieuw zoeken.

Waar droom je nog van voor Restaurant TITUS?

Eigenlijk leven we al een beetje onze droom. Onze overstap naar dit restaurant was spannend, zeker in Corona tijd. Het was een enorme sprong in het diepe. In deze nieuwe keuken hebben we letterlijk meer ruimte om te koken en te experimenteren. Bovendien is onze keuken nu half open en heb ik de hele avond méér gevoel bij hoe de gasten ervaren wat we voor hen koken. Dat is écht heel leuk. Ik heb het gevoel dat we daardoor nóg meer één team zijn. Ik droom er van dat we op deze voet door mogen gaan en steeds iets beter worden in wat we doen. Veel koken, veel uit eten gaan en hard blijven werken!

Robbert Megens

Gastheer Erik Wolf

Waar ben je het meest trots op als je gasten verwelkomt in je restaurant?

Het klinkt misschien wat gek, maar eigenlijk ben ik op veel verschillende dingen trots. Ten eerste op hoe ons restaurant eruit ziet; het is een prachtige (rijks)monumentale boerderij, met mooie rieten kap en houten balken, maar het is smaakvol gecombineerd met moderne kleuren en accenten. Gewoon héél sfeervol. Daarnaast ervaar ik veel ruimte in ons restaurant; tijdens Coronatijd moesten de tafels verder uit elkaar worden gezet en we besloten dat zo te laten. Het geeft gasten de ruimte om royaal te zitten, zonder dat je bij elkaar op het bord kijkt. Dat kan ik zelf ook altijd waarderen als ik ergens anders ga eten en je kunt elkaar ook gewoon beter verstaan aan tafel; we krijgen er vaak complimenten over.

Wat hoop je dat gasten hebben ervaren na een etentje in Restaurant TITUS?

Ik hoop uiteraard dat gasten héérlijk hebben gegeten; allemaal! Juist ook mensen met bijzondere dieetwensen die gewoon niet altijd overal goed terecht kunnen, mensen die geen vlees of vis eten of mensen die de BOB zijn voor die avond! In veel restaurants kom je toch uit op bietjes of geitenkaas als je vegetarisch eet of zit je weer aan een colaatje als je geen alcohol drinkt. Ons groentemenu en onze bijpassende non-alcoholische sappen onderscheiden ons echt en vind ik een geweldige verrijking van ons aanbod. Als gastheer vind ik het natuurlijk ook heel belangrijk dat mensen niet alleen lekker gegeten en gedronken hebben, maar ook prettig bediend zijn. We investeren veel in ons personeel en hebben écht plezier in ons werk; dat moet toch merkbaar zijn voor onze gasten? Ik hoop dat gasten ons ervaren als niet te stijf, gastvrij én kundig. 

Waar droom je nog van voor Restaurant TITUS? 

Onze voorganger in dit pand – Den Uiver – was écht een begrip in de regio én daarbuiten. Het stond voor constante kwaliteit. Mensen wisten gewoon; ‘dáár kun je goed eten’. Ik hoop dat wij ook zó’n begrip worden. Een restaurant waar je voor om wil rijden, waar je je vrienden of familie mee naartoe neemt omdat er iets te vieren is of gewoon weer eens een avond met elkaar bij te praten. Een restaurant waar je verrast wordt, steeds opnieuw en waar je gewoon heel ontspannen kunt zitten; friendly fine dining. 

“Eigenlijk moet u gewoon bij ons komen eten,
om te weten hoe onze gerechten smaken”

Erik & Robbert

Erik Wolf met kaaswagen in restaurant TITUS in Megen.
Erik Wolf