Restaurant TITUS serveert u gerechten volledig
in onze eigen halfopen keuken bereid, met seizoensgebonden (regionale) producten.
U wordt verrast door klassieke bereidingen, invloeden vanuit de hele wereld en soms een verrassende twist.
Bites | |
Rendang bitterballen | 6 |
Vier huisgemaakte bitterballen gevuld met Indisch stoofvlees | |
Groente bitterballen | 6 |
Vier huisgemaakte bitterballen gevuld met spinazie, feta, pijnboompitten en pesto-mayonaise | |
Plankje ham | 8 |
Huisgedroogde coppa di Megen | |
Oesters | 3.5 p/s |
Geserveerd met passievrucht | |
Voorgerechten | |
Gerookte Paling & Ganzenlever | 16 |
Gebrand, rode biet, appel, brioche, komkommer | |
Dorade Tartaar | 13 |
Asperge, radijs, wortel, aardappelkrokant, vinaigrette van wortel en vadouvan | |
Huisgerookte Lamsham | 14 |
Tartelette, vadouvan, asperge, little gem, doperwt | |
Vitello Tonato | 14 |
Kalfstartaar, tonijn tataki, tonijnmayonaise, kalamata olijf, tomaat, snijbonen vinaigrette | |
Asperge Tartelette (V) | 12 |
Vadouvan, doperwt, asperge, little gem, gepocheerd hennen-ei | |
Knolselderij (V) | 11 |
Zwarte knoflook, appel, lavasmayonaise, vinaigrette van soja en cèpes, kroepoek van cèpes | |
Kreeftensoep | 11 |
Gevuld met zeevruchten | |
Hoofdgerechten | |
Veluws Lam | 26 |
Biefstuk, lamsnek, raapstelenstamp, doperwt, munt, asperge, eigen jus met dragon | |
Kalfshaas & Ossenstaart | 35 |
Bereidingen van ui, witlof, fondant aardappel, puree van gerookte aardappel, ganzenlever*, krokante aardappel, jus van gebrande ui | |
* Ook mogelijk zonder ganzenlever | 28 |
Zeeduivel & Gamba | 26 |
Asperge, spinazie, morille, gedroogde ham, sugarsnap, saus van kropsla en dragon | |
Roodbaars | 25 |
Paprika-risotto, tomaat, groene asperge, chorizo, saffraanschuim | |
Artisjok (V) | 22 |
Barigoule, couscous, Kalamáta olijf, groene asperge, halloumi, pompoenpit, tomaat | |
Ravioli (V) | 22 |
Little gem, courgette, spinazie, ricotta, morille, asperge, sugarsnap, saus van kropsla en dragon | |
Stiekem toch ook zin in frites bij je hoofdgerecht? Deze serveren wij met truffelmayonaise | 3 |
Nagerechten | |
Rood Fruit | 10 |
Rabarber, aardbei, framboos, witte chocolade | |
Lemon Pie | 10 |
Lemoncurd, meringue schuim, koek, basilicum-olie, citroenroomijs | |
Kaasgerecht | 11 |
Brie de Meaux, aardpeer, cepes, beurre noisette, bundelzwam, walnoot vinaigrette | |
Kaas | 13 |
Vier kazen met garnituur | |
Alcoholische Koffie | 8 |
Keuze uit Irish, Spanish, Italian of French | |
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten! |
Menu’s | |
TITUS TRY-OUT MENU | |
Laat je verrassen door onze chef! Je kunt aangeven wat je liever niet eet en we verrassen je met heerlijke wisselende gerechten buiten de kaart om! | |
Driegangenmenu | 38 |
Amuse – voorgerecht – hoofdgerecht – dessert of kaas* | |
Viergangenmenu | 46 |
Amuse – voorgerecht – tussengerecht – hoofdgerecht – dessert of kaas* | |
Vijfgangenmenu | 54 |
Amuse – voorgerecht – voorgerecht – tussengerecht – hoofdgerecht – dessert of kaas* | |
*** | |
* Kaas in plaats van zoet | 5 |
*** | |
Extra gang kaas | 11 |
*** | |
Stiekem toch ook zin in frites bij je hoofdgerecht? Deze serveren wij met truffelmayonaise. | 3 |
Tasting menu | 64 |
Ons tasting menu neemt je mee op reis door onze hele kaart. De chef geeft een impressie van de mooiste seizoensgebonden gerechten in zes gerechten. Dit menu is alleen per tafel te bestellen. | |
Gerechten | |
Asperge tartelette, vadouvan, doperwt, asperge, little gem, gepocheerd hennen-ei | |
*** | |
Gerookte paling, ganzenlever, rode biet, appel, brioche, komkommer | |
*** | |
Vitello tonato, kalfstartaar, tonijn tataki, tonijn mayonaise, kalamata olijf, tomaat, snijbonen vinaigrette | |
*** | |
Roodbaars, paprika-risotto, tomaat, spinazie, groene asperge, chorizo, saffraanschuim | |
*** | |
Bereidingen van Veluws Lam, raapstelenstamp, doperwt, munt, asperge, eigen jus met dragon | |
*** | |
Rood fruit, rabarber, aardbei, framboos, witte chocolade | |
*** | |
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten! | |
Wijnarrangementen | |
3 glazen | 22 |
4 glazen | 30 |
5 glazen | 37 |
6 glazen (Tasting Menu) | 44 |
Halve glazen wijnarrangementen | |
3 halve glazen | 12 |
4 halve glazen | 17 |
5 halve glazen | 21 |
6 halve glazen (Tasting menu) | 25 |
TITUS Lunch | |
Soepen | |
Dagsoep | 7 |
Vraag onze bediening naar de soep van de dag | |
Kreeftensoep | 12 |
Gevuld met verschillende zeevruchten | |
Onze soepen worden geserveerd met brood en gezouten boter | |
Lunchgerechten | |
Uitsmijter | 10 |
Drie gebakken scharrel eieren met ham en/of kaas | |
Twee rundvleeskroketten | 11 |
Geserveerd met bruin brood en grove mosterd | |
Egg Benedict | 11 |
Brioche brood, 2 gepoecheerdeieren, spinazie, ham of zalm | |
Pinsa Romana met vlees | 15 |
Pizzabrood, Duroc ham, zongedroogde tomaat, rucola, pijnboompit, aceto | |
Pinsa Romana met brie | 15 |
Pizzabrood, warme brie, pecannoot, rucola, cranberry compote, aceto | |
12 uurtje | 11 |
Brood, rundvlees kroket, gebakken ei met ham en kaas, soep van de dag | |
Steamed boa buns | 15 |
Proeverij van drie steamed boa buns. belegd met pulled pork, buikspek met | |
gele curry en rendang | |
Lunchproeverij | 17 |
Boa bun rendang, egg benedict met gerookte zalm, griekse salade, dagsoepje | |
Ceasarsalade | 15 |
Little gem, krokante kip, olijven, tomaat, Parmezaan, pijnboompit, croutons, ei | |
Griekse Salade | 14 |
Beluga linzen, komkommer, tomaat, rode ui, olijf en fetakaas | |
Onze salades worden geserveerd met brood en gezouten boter | |
Uitgebreide lunch | |
Twee gangen verrassingsmenu* | 32 |
Koud voorgerecht, hoofdgerecht | |
Drie gangen verrassingsmenu* | 38 |
Koud voorgerecht, hoofdgerecht, dessert | |
Vier gangen verrassingsmenu* | 46 |
Koud voorgerecht, warm tussengerecht, hoofdgerecht, dessert | |
*per gang heeft u keuze uit vis, vlees of vegetarisch | |
Wenst u overdag gebruik te maken van ons tastingmenu dan kan dit uitsluitend op reservering. | |
Voorbij de borrel | |
Plankje Coppa di Megen | 8 |
Oesters 4 stuks | 15 |
Huisgemaakte rendang bitterballen | 6 |
Huisgemaakte groenten bitterballen | 6 |
Rundvlees bitterballen, geserveerd met mayonaise en mosterd 8 st. | 8 |
Bittergarnituur, geserveerd met mayonaise en chilisaus 12 st. | 12 |
Zuurdesembol met dip en boter | 5 |
Borrelplank | 18 |
Broodbol dips, olijf, gerijpte kaas, coppa di Megen, nootjes, droge worst. | |
Kaasplank | 13 |
Vier verschillende soorten kaas, stroop, brood, nootjes, huisgemaakte confituur | |
Wijnkaart Restaurant TITUS | |
Mousserend | |
Bestheim | Crémant d’alcas | Pinot blanc | 40 |
Marcel Martin | Crémant de Loire | Chenin Blanc Rose | 40 |
Jacquart Mosaic | Champagne | Signature brut | 70 |
*** | |
Wit | |
Serra de Estralla | Albarino | Spanje | 29 |
Stak droge witte wijn met tonen van abrikoos, perzik en mineralen | |
Luc Pirlet | Viognier | Réserva | Langue d’oc | 33 |
Wijn met aroma’s van abrikoos, perzik en peer. Heerlijk fris en zacht van smaak | |
Luc Pirlet | Chardonnay | Reserva | Langue d’oc | 33 |
Verrassend lekkere wijn met tonen van tropisch fruit en vanille, gerijpt op eiken | |
Cescon | Pinot Grigio | Italië | 35 |
Kruidige wijn met hints van perzik, peer, citrus, appel en vanille | |
Cescon | Müller Thurgau | Italië | 35 |
Frisse wijn met tonen van appel, perzik, bloemen en witte peper | |
Perdeberg drylands | Chenin blanc | Zuid-Afrika | 38 |
Mooie zachte Chenin blanc met tonen van citrus, appel en peer | |
The Crossing | Sauvignon blanc | New-Zealand | 38 |
Typische New-Zealandse Sauvignon Blanc, fris met een lange afdronk van buxus en passievrucht | |
Viré – Clessé | Chardonnay | Bourgogne | 38 |
Romige goudgele witte wijn met een mooie balans tussen fris en vol | |
Henry Ehrhart | Pinot Gris | Elzas | 39 |
Stro-gele kleur met complexe aroma’s van gedroogd fruit, abrikoos, honing en lichte rokerigheid. Rijk en romig in de mond | |
Nusswitz | Viognier | Rhone | 40 |
Aromatische, florale neus met tonen van abrikoos. De wijn heeft zachte zuren en een flinke body. | |
Geyerhof | Grüner Veltliner | Oostenrijk | 40 |
Wijn met prettige rijpe zuren, tonen van appel en peer zijn duidelijk aanwezig | |
Geyerhof | Riesling | Oostenrijk | 40 |
Geelgroene wijn met in de neus perzik en fijne kruiden, mineralig in haar afdronk | |
Dominique Pabiot | Pouilly-Fumé | Loire | 41 |
Deze Sauvignon Blanc barst van de gebalanceerde zuren en mineralen | |
Franz Keller | Grauburgunder | Duitsland | 41 |
Zachte licht kruidige wijn met tonen van ananas en peer | |
Montes Outer Limits | Sauvignon blanc | Chili | 41 |
Elegante Sauvignon Blanc met in de neus passievrucht, ananas en grapefruit | |
Cave de Tain | Hermitage blanc | Rhone | 45 |
De geur is rijk en complex, met citrus, tropisch fruit, anijs en wat bittertjes van amandelen. Mooi in balans met knisperende citrus zuren | |
La Chablisienne | Chablis | Bourgogne | 45 |
Prachtige Chardonnay met een evenwichtige zuurgraag en lange afdronk | |
Napa Cellars | Chardonnay | USA | 45 |
Tonen van appel, perzik en citrus, daarnaast botervet met rijkelijk vanille | |
Domaine Curot | Sancerre | Loire | 47 |
Klassieke Sancerre met prettig gebalanceerde zuren | |
Domain Justin Girardin | Santenay | Bourgogne | 50 |
Op eikenhout gerijpte Chardonnay, met tonen van rijp fruit, vanille en citrus | |
*** | |
Rosé | |
Primitivo Rosato | Primitivo | Italië | 30 |
Zachte rosé met veel zomerfruit, licht kruidig in haar afdronk. | |
*** | |
Rood | |
De Bortoli | Cabernet-Sauvignon/Syrah | Australië | 31 |
Wijn met lichte houtrijping, dieprood van kleur met veel rood fruit in haar afdronk | |
Sonorosso Dark | Teroldego/Merlot | Italie | 32 |
Mooi fruit, rode bes braam en bosbes van de Teroldego druif. Aangevuld met vanille en confiture van de Merlot. Het geheel is krachtig en rijk met zachte tannines | |
Perdeberg | Shiraz | Zuid-Afrika | 35 |
Rijke rode winn met een combinatie van donkerfruit en peper. In het glas dieppaars van kleur. In de geur pruimen, bramen en witte peperkorrels | |
Nebla | Tempranillo | Spanje | 35 |
Aroma’s van rijp rood fruit. De houtlagering geeft de wijn een vanille smaak die goed in balans is met het fruit | |
Montes Twins | Red blend | Chili | 37 |
Blend van Cabernet-Sauviginon, Syrah, Camenere en Tempranillo. Tonen van rood en zwart fruit afgemaakt met zoete specerijen | |
Perdeberg drylands | Pinotage | Zuid-Afrika | 39 |
Stevige wijn met zwart en gedroogd fruit, gerijpt op eikenhout | |
Montes | Pinot Noir | Chili | 39 |
Mooie aardse Pinot Noir, vol rood fruit en een klein pepertje | |
Il Covila | Reserva Rioja | Spanje | 39 |
Echte Rioja gekenmerkt door de tonen van leer, tabak, rood fruit en vanille | |
Montes Outer limits | CGM | Chili | 44 |
Mooie aardse wijn met tonen van zwart fruit en peper | |
Gigondas | Grande Reserva | Rohne | 44 |
Deze soepele Rhône blend heeft een granaatrode kleur en lange afdronk | |
Amarama | Primitivo | Italië | 45 |
Puur zwart fruit kenmerkt deze stevige maar ook soepele wijn uit Puglia | |
Graceland | Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | 45 |
Stevige hout gerijpte wijn met cassis en donker fruit in de mond | |
Graceland | Merlot | Zuid-Afrika | 45 |
Prachtige zachte Merlot met veel rood fruit | |
Chateau Pierrefitte | Lalande de Pomerol | Bordeaux | 49 |
Zalige Pomerol Lalande. Tonen van overrijp zwart fruit en hints van vanille | |
Kaiken | Ultra Merlot | Argentinië | 49 |
Krachtige Merlot, dieprood van kleur, vol en krachtig met stevige tannines | |
Kaiken | Ultra Malbec | Argentinië | 49 |
Tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak maken deze wijn tot een heerlijke krachtige wijn met zachte tannines | |
The chocolate block | blend | Zuid-Afrika | 49 |
Donker en stoer met de associatie van cacao, daarnaast zwart fruit en bramen | |
Nuiton-Beaunoy | Beaune | Bourgogne | 50 |
Zijdezachte Pinot Noir met prettige tannines en een smaakrijke afdronk | |
Franz Keller | Spätburgunder | Duitsland | 50 |
In de neus een beetje rokerig en kruidigheid, in de mond een prettige balans tussen frisheid, tannines en mineralen | |
Serredei Roveri | Barolo | Italië | 55 |
Tonen van leer en zwart fruit maken deze italiaan tot een topper. | |
Domaine Justin Girardin | Beauregard 1e cru | Bourgogne | 55 |
Aards, donker fruit en eikenhout maken deze wijn tot een echte traktatie. | |
Arduine Classico del Valpolicella | Amarone | 65 |
Prachtige robijn rode Italiaanse klassier, zwarte kersen, rozijnen en krentjes maken deze wijn tot een ware traktatie. | |
Bergsig Icarus | Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | 65 |
Zuid-Afrikaanse klassewijn met lengte, prachtige tonen van pruimen, zwarte kersen, sigaar en vanille. |
UIT ETEN IN MEGEN WORDT EEN CULINAIR AVONTUUR VAN MODERNE
SMAAKCOMBINATIES MET EEN AFGESTEMDE WIJNREIS DOOR DE MOOISTE GEBIEDEN.