Alle gerechten worden bereid in eigen keuken, zelfs de patisserie. Bovendien bieden we de mogelijkheid om alle smaken op het bord te verrijken met bijpassende wijnen of bijpassende sappen. We zijn dol op seizoensgebonden (regionale) producten; ingrediënten met een verhaal. Onze kaart wisselt om de 6 weken zodat er steeds iets nieuws te proeven is.
Bites | ||
Rendang Bitterballen | 6 | |
Vier huisgemaakte bitterballen gevuld met Indisch stoofvlees | ||
Groente Bitterballen | 6 | |
Vier huisgemaakte bitterballen gevuld met spinazie, feta, pijnboompitten en pesto-mayonaise | ||
Plankje Ham | 10 | |
Huisgedroogde coppa di Megen | ||
Oesters | 4 p/s | |
Geserveerd met passievrucht | ||
Voorgerechten | ||
Barigoule (V) | 15 | |
Artisjok, tomaat, wortel, venkel, sjalot, vinaigrette van kimchi | ||
Aardappelterrine (V) | 15 | |
Bereidingen van aardappel, prei, vadouvan, gerookte creme fraiche, vinaigrette van karnemelk en bieslook | ||
Mais (V) | 15 | |
Madeleine, avocado, quinoa, paprika, ui, vinaigrette van mojo | ||
Gemarmerde Kabeljauw | 16 | |
Komkommer, skyr, tuille, bieslook olie, karnemelk vinaigrette | ||
Langoustine & Parelhoen | 17 | |
Kataifi, rouleaux, wortel, shiitake, cashewnoot, koriander, schuim van tom ka kai | ||
Steak Tartaar | 16 | |
Pickles, eidooier, mosterdzaad, vinaigrette van miso | ||
Kreeftensoep | 14 | |
Gevuld met zeevruchten | ||
Hoofdgerechten | ||
Aubergine (V) | 24 | |
Geroosterd, miso, soja, pompoen, ui, bataat, cashewnoot | ||
Maitake (V) | 25 | |
Knolselderij, polenta, zwarte knoflook, truffel, saus van paddenstoelen, schuim van miso | ||
Tarbot & Ossenstaart | 29 | |
Zeekraal, venkel, groene asperge, hollandaise, dragonolie, aardappelkaantjes | ||
Corvina & Argentijnse Garnaal | 28 | |
Romesco, mais, artisjok, saus van geroosterde paprika, olie van dragon | ||
Parelhoen | 28 | |
Polenta, zwarte knoflook, knolselderij, maitake, truffel | ||
Bereidingen van Kalf | 30 | |
Entrecote, sukade, zwezerik, bataat, groene asperges, aubergine, madeirasaus | ||
Stiekem toch ook zin in frites bij je hoofdgerecht? Dit serveren wij met truffelmayonaise. | 5 | |
Nagerechten | ||
Crêpe Suzette TITUS Style | 13 | |
Flensje, karnemelk, sinaasappel, citrus, tuille, tonkaboon, ijs van sinaasappel | ||
Ananas | 13 | |
Cremeux, honing, steranijs, honeycomb, gel van sereh en sinaasappel, sorbet van ananas | ||
Kaasgerecht | 13 | |
Oudwijker Fiore, aardpeer, cepes, truffel, paddenstoel, pecannoot, lavas | ||
Kaas | 17 | |
Vier kazen met garnituur | ||
Alcoholische Koffie | 9 | |
Keuze uit Irish, Spanish, Italian of French | ||
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten! |
Menu’s | |
TITUS keuzemenu | 40 |
Heel graag zouden wij een BIB-Gourmand notering in de Michelin gids verdienen. Daarom hebben wij alvast een BIB-aspiratie menu waarbij je per gang keuze hebt uit twee gerechten waarin de keukenbrigade laat zien wat ze in huis hebben. | |
Voorgerecht | |
Mais (V), Madeleine, avocado, quinoa, paprika, ui, mojo vinaigrette | |
Of | |
Kreeftensoep, Gevuld met moois uit de zee | |
Hoofdgerechten | |
Aubergine (V) Geroosterd, miso, soja, pompoen, ui, bataat, cashewnoot | |
Of | |
Parelhoen, Polenta, zwarte knoflook, knolselderij, maitake, truffel | |
Nagerecht | |
Ananas, Cremeux, honing, steranijs, honeycomb, gel van sereh en sinaasappel, sorbet van ananas | |
Of | |
Kaasgerecht, Oudwijker Fiore, aardpeer, cepes, truffel, paddenstoel, pecannoot, lavas | |
*** | |
Stiekem toch ook zin in frites bij je hoofdgerecht? Deze serveren wij met truffelmayonaise | 5 |
*** | |
Tasting menu | |
Ons tasting menu neemt je mee op reis door onze hele kaart. Je kunt kiezen voor een vier, vijf of zes gangen tasting menu. | |
*** | |
Gemarmerde Kabeljauw, Komkommer, skyr, tuille, bieslook olie, karnemelk vinaigrette | |
*** | |
Tarbot & Ossenstaart, Zeekraal, venkel, groene asperge, hollandaise, dragonolie, aardappelkaantjes | |
*** | |
Maitake (V), Knolselderij, polenta, zwarte knoflook, truffel, saus van paddenstoelen, schuim van miso | |
*** | |
Langoustine & Parelhoen, Kataifi, rouleaux, wortel, shiitake, cashewnoot, koriander, schuim van tom ka kai | |
*** | |
Bereidingen van Kalf, Entrecote, sukade, zwezerik, bataat, groene asperges, aubergine, madeirasaus | |
*** | |
Crêpe Suzette TITUS Style, Flensje, karnemelk, sinaasappel, citrus, tuille, tonkaboon, ijs van sinaasappel | |
*** | |
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten! | |
*** | |
4 Gangen; Kabeljauw | Tarbot | Kalf | Crepe suzette | 55 |
5 Gangen; Kabeljauw | Tarbot | Maitake (V) | Kalf | Crepe suzette | 65 |
6 Gangen; Kabeljauw | Langoustine | Tarbot | Maitake (V) | Kalf | Crepe suzette | 75 |
*** | |
TITUS Groente Menu | |
Eet je liever vegetarisch? Wij serveren je graag ons groente menu waarbij je de keuze hebt uit 4, 5 of 6 gangen. | |
*** | |
Barigoule, Artisjok, tomaat, wortel, venkel, sjalot, vinaigrette van kimchi | |
*** | |
Mais, Madeleine, avocado, quinoa, paprika, ui, vinaigrette van mojo0 | |
*** | |
Aardappelterrine, Bereidingen van aardappel, prei, vadouvan, gerookte créme fraiche vinaigrette van karnemelk en bieslook | |
*** | |
Maitake, Knolselderij, polenta, zwarte knoflook, truffel, saus van paddenstoelen, schuim van miso | |
*** | |
Aubergine, Geroosterd, miso, soja, pompoen, ui, bataat, cashewnoot | |
*** | |
Crêpe Suzette TITUS Style, Flensje, karnemelk, sinaasappel, citrus, tuille, tonkaboon, ijs van sinaasappel | |
*** | |
Heb je een allergie of dieetwensen? Laat het ons weten! | |
*** | |
4 Gangen; Barigoulle | Maitake | Aubergine | Crepe suzette | 50 |
5 Gangen; Barigoulle | Mais | Maitake | Aubergine | Crepe suzette | 60 |
6 Gangen; Barigoulle | Mais | Aardappel | Maitake | Aubergine | Crepe suzette | 70 |
*** | |
Wijnarrangementen | |
3 glazen | 24 |
4 glazen | 32 |
5 glazen | 40 |
6 glazen | 48 |
Halve glazen wijnarrangementen | |
3 halve glazen | 14 |
4 halve glazen | 19 |
5 halve glazen | 24 |
6 halve glazen | 29 |
TITUS Lunch | |
Op vrijdag, zaterdag en zondag ontvangen wij je graag tussen 12 en 15 uur voor een heerlijke warme lunch van de dinerkaart. Uiteraard is het ook mogelijk te lunchen van onze gewone lunchkaart. | |
Soepen | |
Dagsoep | 7 |
Vraag onze bediening naar de soep van de dag | |
Kreeftensoep | 13 |
Gevuld met verschillende zeevruchten | |
Onze soepen worden geserveerd met brood en gezouten boter | |
Lunchgerechten | |
Uitsmijter | 11 |
Drie gebakken scharrel eieren met ham en/of kaas | |
Twee rundvleeskroketten | 12 |
Geserveerd met bruin brood en grove mosterd | |
Focaccia met Duroc ham | 15 |
Focaccia, Duroc ham, gegrilde groenten, rucola, aceto | |
Focaccia met brie | 15 |
Focaccia, warme brie, pecannoot, rucola, cranberry compote, aceto | |
Focaccia melted tuna | |
Focaccia, melted tuna, gegrilde groenten, rucola | |
12 uurtje | 13 |
Brood, rundvlees kroket, gebakken ei met ham en kaas, soep van de dag | |
Uitgebreide lunch | |
Twee gangen verrassingsmenu* | 33 |
Koud voorgerecht, hoofdgerecht | |
Drie gangen verrassingsmenu* | 40 |
Koud voorgerecht, hoofdgerecht, dessert | |
Vier gangen verrassingsmenu* | 50 |
Koud voorgerecht, warm tussengerecht, hoofdgerecht, dessert | |
Voorbij de borrel | |
Plankje Coppa di Megen | 8 |
Oesters p/s | 4 |
Huisgemaakte rendang bitterballen | 6 |
Huisgemaakte groenten bitterballen | 6 |
Kaasplank | 13 |
Vier verschillende soorten kaas, stroop, brood, nootjes, huisgemaakte confituur | |
Wijnkaart Restaurant TITUS | |
Mousserend | |
Bestheim | Crémant d’alcas | Pinot blanc | 40 |
Marcel Martin | Crémant de Loire | Chenin Blanc Rose | 40 |
Jacquart Mosaic | Champagne | Signature brut | 70 |
*** | |
Wit | |
Serra de Estralla | Albarino | Spanje | 29 |
Stak droge witte wijn met tonen van abrikoos, perzik en mineralen | |
Luc Pirlet | Viognier | Réserva | Langue d’oc | 33 |
Wijn met aroma’s van abrikoos, perzik en peer. Heerlijk fris en zacht van smaak | |
Luc Pirlet | Chardonnay | Reserva | Langue d’oc | 33 |
Verrassend lekkere wijn met tonen van tropisch fruit en vanille, gerijpt op eiken | |
Cescon | Pinot Grigio | Italië | 35 |
Kruidige wijn met hints van perzik, peer, citrus, appel en vanille | |
Cescon | Müller Thurgau | Italië | 35 |
Frisse wijn met tonen van appel, perzik, bloemen en witte peper | |
Perdeberg drylands | Chenin blanc | Zuid-Afrika | 38 |
Mooie zachte Chenin blanc met tonen van citrus, appel en peer | |
The Crossing | Sauvignon blanc | New-Zealand | 38 |
Typische New-Zealandse Sauvignon Blanc, fris met een lange afdronk van buxus en passievrucht | |
Viré – Clessé | Chardonnay | Bourgogne | 38 |
Romige goudgele witte wijn met een mooie balans tussen fris en vol | |
Henry Ehrhart | Pinot Gris | Elzas | 39 |
Stro-gele kleur met complexe aroma’s van gedroogd fruit, abrikoos, honing en lichte rokerigheid. Rijk en romig in de mond | |
Nusswitz | Viognier | Rhone | 40 |
Aromatische, florale neus met tonen van abrikoos. De wijn heeft zachte zuren en een flinke body. | |
Geyerhof | Grüner Veltliner | Oostenrijk | 40 |
Wijn met prettige rijpe zuren, tonen van appel en peer zijn duidelijk aanwezig | |
Geyerhof | Riesling | Oostenrijk | 40 |
Geelgroene wijn met in de neus perzik en fijne kruiden, mineralig in haar afdronk | |
Dominique Pabiot | Pouilly-Fumé | Loire | 41 |
Deze Sauvignon Blanc barst van de gebalanceerde zuren en mineralen | |
Franz Keller | Grauburgunder | Duitsland | 41 |
Zachte licht kruidige wijn met tonen van ananas en peer | |
Montes Outer Limits | Sauvignon blanc | Chili | 41 |
Elegante Sauvignon Blanc met in de neus passievrucht, ananas en grapefruit | |
Cave de Tain | Hermitage blanc | Rhone | 45 |
De geur is rijk en complex, met citrus, tropisch fruit, anijs en wat bittertjes van amandelen. Mooi in balans met knisperende citrus zuren | |
La Chablisienne | Chablis | Bourgogne | 45 |
Prachtige Chardonnay met een evenwichtige zuurgraag en lange afdronk | |
Napa Cellars | Chardonnay | USA | 45 |
Tonen van appel, perzik en citrus, daarnaast botervet met rijkelijk vanille | |
Domaine Curot | Sancerre | Loire | 47 |
Klassieke Sancerre met prettig gebalanceerde zuren | |
Domain Justin Girardin | Santenay | Bourgogne | 50 |
Op eikenhout gerijpte Chardonnay, met tonen van rijp fruit, vanille en citrus | |
*** | |
Rosé | |
Primitivo Rosato | Primitivo | Italië | 30 |
Zachte rosé met veel zomerfruit, licht kruidig in haar afdronk. | |
*** | |
Rood | |
De Bortoli | Cabernet-Sauvignon/Syrah | Australië | 31 |
Wijn met lichte houtrijping, dieprood van kleur met veel rood fruit in haar afdronk | |
Sonorosso Dark | Teroldego/Merlot | Italie | 32 |
Mooi fruit, rode bes braam en bosbes van de Teroldego druif. Aangevuld met vanille en confiture van de Merlot. Het geheel is krachtig en rijk met zachte tannines | |
Perdeberg | Shiraz | Zuid-Afrika | 35 |
Rijke rode winn met een combinatie van donkerfruit en peper. In het glas dieppaars van kleur. In de geur pruimen, bramen en witte peperkorrels | |
Nebla | Tempranillo | Spanje | 35 |
Aroma’s van rijp rood fruit. De houtlagering geeft de wijn een vanille smaak die goed in balans is met het fruit | |
Montes Twins | Red blend | Chili | 37 |
Blend van Cabernet-Sauviginon, Syrah, Camenere en Tempranillo. Tonen van rood en zwart fruit afgemaakt met zoete specerijen | |
Perdeberg drylands | Pinotage | Zuid-Afrika | 39 |
Stevige wijn met zwart en gedroogd fruit, gerijpt op eikenhout | |
Montes | Pinot Noir | Chili | 39 |
Mooie aardse Pinot Noir, vol rood fruit en een klein pepertje | |
Il Covila | Reserva Rioja | Spanje | 39 |
Echte Rioja gekenmerkt door de tonen van leer, tabak, rood fruit en vanille | |
Montes Outer limits | CGM | Chili | 44 |
Mooie aardse wijn met tonen van zwart fruit en peper | |
Gigondas | Grande Reserva | Rohne | 44 |
Deze soepele Rhône blend heeft een granaatrode kleur en lange afdronk | |
Amarama | Primitivo | Italië | 45 |
Puur zwart fruit kenmerkt deze stevige maar ook soepele wijn uit Puglia | |
Graceland | Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | 45 |
Stevige hout gerijpte wijn met cassis en donker fruit in de mond | |
Graceland | Merlot | Zuid-Afrika | 45 |
Prachtige zachte Merlot met veel rood fruit | |
Chateau Pierrefitte | Lalande de Pomerol | Bordeaux | 49 |
Zalige Pomerol Lalande. Tonen van overrijp zwart fruit en hints van vanille | |
Kaiken | Ultra Merlot | Argentinië | 49 |
Krachtige Merlot, dieprood van kleur, vol en krachtig met stevige tannines | |
Kaiken | Ultra Malbec | Argentinië | 49 |
Tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak maken deze wijn tot een heerlijke krachtige wijn met zachte tannines | |
The chocolate block | blend | Zuid-Afrika | 49 |
Donker en stoer met de associatie van cacao, daarnaast zwart fruit en bramen | |
Nuiton-Beaunoy | Beaune | Bourgogne | 50 |
Zijdezachte Pinot Noir met prettige tannines en een smaakrijke afdronk | |
Franz Keller | Spätburgunder | Duitsland | 50 |
In de neus een beetje rokerig en kruidigheid, in de mond een prettige balans tussen frisheid, tannines en mineralen | |
Serredei Roveri | Barolo | Italië | 55 |
Tonen van leer en zwart fruit maken deze italiaan tot een topper. | |
Domaine Justin Girardin | Beauregard 1e cru | Bourgogne | 55 |
Aards, donker fruit en eikenhout maken deze wijn tot een echte traktatie. | |
Arduine Classico del Valpolicella | Amarone | 65 |
Prachtige robijn rode Italiaanse klassier, zwarte kersen, rozijnen en krentjes maken deze wijn tot een ware traktatie. | |
Bergsig Icarus | Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | 65 |
Zuid-Afrikaanse klassewijn met lengte, prachtige tonen van pruimen, zwarte kersen, sigaar en vanille. |