Restaurant TITUS serveert u gerechten volledig
in onze eigen halfopen keuken bereid, met seizoensgebonden (regionale) producten.
U wordt verrast door klassieke bereidingen, invloeden vanuit de hele wereld en soms een verrassende twist.

Bites
Rendang bitterballen 6
Vier huisgemaakte bitterballen gevuld met Indisch stoofvlees
Groente bitterballen 6
Vier huisgemaakte bitterballen gevuld met spinazie, feta, pijnboompitten en pesto-mayonaise    
Plankje ham    8
Huisgedroogde coppa di Megen
Oesters4 p/s
Geserveerd met passievrucht
Voorgerechten
Bereidingen van Wortel (V)13
Compote, pickles, sorbet, gemarineerd, salade van gort, loofolie, karnemelk 
Biet & Bessen (V)13
Bereidingen van biet, bosbes, bramen, vinaigrette van biet en bramen 
Knolletjes (V)13
Bereidingen van aardpeer, schorseneer, bundelzwam, kastanje, wortel, pastinaak en vinaigrette van miso
Biet & Paling16
Bereidingen van biet, gerookte paling, bosbes, bramen, vinaigrette van biet en bramen
Marbré van Forel15
Bereidingen van wortel, gerookte forel, mayonaise van mierikswortel
Paté van Wild Zwijn15
Aardpeer, trompette de la mort, pistache, pastinaak, bundelzwam, kastanje, wortel
Ganzenlever16
Wentelteefje, cantharel, appel, ui, vinaigrette van soja en cèpes
Kreeftensoep13
Gevuld met zeevruchten
Hoofdgerechten
Quinoa Tempeh (V)22
Bereidingen van pompoen, paddenstoelen en Zuster Agatha quadrupel bier
Knolselderij bereidingen (V)22
Structuren van knolselderij, cepes, jus van cepes
Kabeljauw & Gamba25
Spitskool, venkel, shiitake, gepofte rijst, seroendeng, saus van tom kha kai,  korianderolie
Rogvleugel26
Knolselderij, duxelles, ganzenleverkrullen, jus van cepes, beurre noisette
Fazant26
Filet, rouleaux, bitterbal, baharat, pompoen bereidingen, abrikoos, foelie jus 
Flat Iron Steak27
Kalfswang, knolselderij bereidingen, cepes, jus van Madeira en truffel
Stiekem toch ook zin in frites bij je hoofdgerecht? Deze serveren wij met truffelmayonaise3
Nagerechten
Tiramisu TITUS style11
Mascarpone, gefermenteerde mango, brownie, chocolade, ijs van Oogst Koffie en tonkabonen
Appel & Peer11
Structuren van appel en peer, panna cotta, havermelk
Kaasstengel TITUS style12
Desem, Bokrijker Grand Cru, ingelegde kruiden uit de tuinen van Demen
Kaas14
Vier kazen met garnituur
Alcoholische Koffie8
Keuze uit Irish, Spanish, Italian of French
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten!
Menu’s
TITUS keuzemenu 40
Heel graag zouden wij een BIB-Gourmand notering in de Michelin gids verdienen. Daarom hebben wij alvast een BIB-aspiratie menu waarbij je per gang keuze hebt uit twee gerechten waarin de keukenbrigade laat zien wat ze in huis hebben. 
Voorgerecht
Knolletjes (V), Bereidingen van aardpeer, schorseneer, bundelzwam, kastanje, wortel, pastinaak en vinaigrette van miso
Of
Paté van Wild Zwijn, Aardpeer, trompette de la mort, pistache, pastinaak, bundelzwam, kastanje, wortel
Hoofdgerechten
Quinoa Tempeh (V) Bereidingen van pompoen, paddenstoelen en Zuster Agatha quadrupel bier
Of
Fazant, filet, rouleaux, bitterbal, baharat, pompoen bereidingen, abrikoos, foelie jus 
Nagerecht
Appel & Peer, structuren van appel en peer, panna cotta, havermelk
Of
Kaasstengel TITUS style, Desem, Bokrijker Grand Cru, ingelegde kruiden uit de tuinen van Demen
***
Stiekem toch ook zin in frites bij je hoofdgerecht? Deze serveren wij met truffelmayonaise3
***
Tasting menu
Ons tasting menu neemt je mee op reis door onze hele kaart. Je kunt kiezen voor een vier, vijf of zes gangen tasting menu.
***
Marbré van Forel, Bereidingen van wortel, gerookte forel, mayonaise van mierikswortel
***
Biet & Bessen (V), Bereidingen van biet, bosbes, bramen, vinaigrette van biet en bramen 
***
Kabeljauw & Gamba, spitskool, venkel, shiitake, gepofte rijst, seroendeng, saus van tom kha kai,  korianderolie
***
Fazant, baharat, pompoen bereidingen, abrikoos, foelie jus 
***
Flat Iron Steak, kalfswang, knolselderij bereidingen, cepes, jus van Madeira en truffel
***
Tiramisu TITUS style, mascarpone, gefermenteerde mango, brownie, chocolade, ijs van Oogst Koffie en tonkabonen
***
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten!
***
4 Gangen; Forel | Kabeljauw | Flat iron steak  | Tiramisu 50
5 Gangen; Forel | Biet & Bessen (V) | Kabeljauw| Flat iron | Tiramisu60
6 Gangen; Forel | Biet & Bessen (V) | Kabeljauw | Fazant | Flat iron | Tiramisu70
***
TITUS Groente Menu
Eet je liever vegetarisch? Wij serveren je graag ons groente menu waarbij je de keuze hebt uit 4, 5 of 6 gangen. 
***
Bereidingen van Wortel, compote, pickles, sorbet, gemarineerd, salade van gort, loofolie, karnemelk
***
Biet & Bessen, bereidingen van biet, bosbes, bramen, vinaigrette van biet en bramen 
***
Knolletjes, bereidingen van aardpeer, schorseneer, bundelzwam, kastanje, wortel, pastinaak en vinaigrette van miso
***
Quinoa Tempeh, bereidingen van pompoen, paddenstoelen en Zuster Agatha quadrupel bier
***
Knolselderij bereidingen, structuren van knolselderij, cepes, jus van cepes
***
Tiramisu TITUS style, mascarpone, gefermenteerde mango, brownie, chocolade, ijs van Oogst Koffie en tonkabonen
***
Heb je een allergie of dieet wensen? Laat het ons weten!
***
4 Gangen; Wortel | Quinoa tempeh | Knolselderij structuren | Tiramisu46
5 Gangen; Wortel | Biet & Bes | Quinoa tempeh | Knolselderij structuren | Tiramisu56
6 Gangen; Wortel | Biet & Bes | Knolletjes | Quinoa tempeh | Knolselderij structuren | Tiramisu66
***
Wijnarrangementen
3 glazen24
4 glazen32
5 glazen40
6 glazen48
Halve glazen wijnarrangementen
3 halve glazen14
4 halve glazen19
5 halve glazen24
6 halve glazen29

 

TITUS Lunch
Op vrijdag, zaterdag en zondag ontvangen wij u graag tussen 12 en 15 uur voor een heerlijke lunch. Naast onze bescheiden lunchkaart kunt u ook gebruik maken van onze dinerkaart.
Soepen
Dagsoep7
Vraag onze bediening naar de soep van de dag
Kreeftensoep 13
Gevuld met verschillende zeevruchten
Onze soepen worden geserveerd met brood en gezouten boter
Lunchgerechten
Uitsmijter11
Drie gebakken scharrel eieren met ham en/of kaas
Twee rundvleeskroketten12
Geserveerd met bruin brood en grove mosterd
Focaccia met Duroc ham15
Focaccia, Duroc ham, gegrilde groenten, rucola, aceto
Focaccia met brie15
Focaccia, warme brie, pecannoot, rucola, cranberry compote, aceto 
Focaccia melted tuna
Focaccia, melted tuna, gegrilde groenten, rucola
12 uurtje13
Brood, rundvlees kroket, gebakken ei met ham en kaas, soep van de dag
Uitgebreide lunch
Twee gangen verrassingsmenu*33
Koud voorgerecht, hoofdgerecht
Drie gangen verrassingsmenu*40
Koud voorgerecht, hoofdgerecht, dessert
Vier gangen verrassingsmenu*50
Koud voorgerecht, warm tussengerecht, hoofdgerecht, dessert
Voorbij de borrel
Plankje Coppa di Megen 8
Oesters p/s4
Huisgemaakte rendang bitterballen6
Huisgemaakte groenten bitterballen6
Kaasplank13
Vier verschillende soorten kaas, stroop, brood, nootjes, huisgemaakte confituur
Wijnkaart Restaurant TITUS
Mousserend
Bestheim | Crémant d’alcas | Pinot blanc                      40
Marcel Martin | Crémant de Loire | Chenin Blanc Rose          40
Jacquart Mosaic | Champagne | Signature brut                                         70
***
Wit
Serra de Estralla | Albarino | Spanje29
Stak droge witte wijn met tonen van abrikoos, perzik en mineralen
Luc Pirlet | Viognier | Réserva | Langue d’oc33
Wijn met aroma’s van abrikoos, perzik en peer. Heerlijk fris en zacht van smaak
Luc Pirlet | Chardonnay | Reserva | Langue d’oc 33
Verrassend lekkere wijn met tonen van tropisch fruit en vanille, gerijpt op eiken
Cescon | Pinot Grigio | Italië35
Kruidige wijn met hints van perzik, peer, citrus, appel en vanille
Cescon | Müller Thurgau | Italië35
Frisse wijn met tonen van appel, perzik, bloemen en witte peper
Perdeberg drylands | Chenin blanc | Zuid-Afrika38
Mooie zachte Chenin blanc met tonen van citrus, appel en peer
The Crossing | Sauvignon blanc | New-Zealand38
Typische New-Zealandse Sauvignon Blanc, fris met een lange afdronk van

buxus en passievrucht

Viré – Clessé | Chardonnay | Bourgogne 38
Romige goudgele witte wijn met een mooie balans tussen fris en vol 
Henry Ehrhart | Pinot Gris | Elzas39
Stro-gele kleur met complexe aroma’s van gedroogd fruit, abrikoos, honing en lichte rokerigheid. Rijk en romig in de mond
Nusswitz | Viognier | Rhone40
Aromatische, florale neus met tonen van abrikoos. De wijn heeft zachte zuren en een flinke body.
Geyerhof | Grüner Veltliner | Oostenrijk40
Wijn met prettige rijpe zuren, tonen van appel en peer zijn duidelijk aanwezig
Geyerhof | Riesling | Oostenrijk40
Geelgroene wijn met in de neus perzik en fijne kruiden, mineralig in haar afdronk
Dominique Pabiot | Pouilly-Fumé | Loire41
Deze Sauvignon Blanc barst van de gebalanceerde zuren en mineralen
Franz Keller | Grauburgunder | Duitsland41
Zachte licht kruidige wijn met tonen van ananas en peer
Montes Outer Limits | Sauvignon blanc | Chili41
Elegante Sauvignon Blanc met in de neus passievrucht, ananas en grapefruit
Cave de Tain | Hermitage blanc | Rhone45
De geur is rijk en complex, met citrus, tropisch fruit, anijs en wat bittertjes van amandelen. Mooi in balans met knisperende citrus zuren
La Chablisienne | Chablis | Bourgogne45
Prachtige Chardonnay met een evenwichtige zuurgraag en lange afdronk
Napa Cellars | Chardonnay | USA45
Tonen van appel, perzik en citrus, daarnaast botervet met rijkelijk vanille
Domaine Curot | Sancerre | Loire47
Klassieke Sancerre met prettig gebalanceerde zuren
Domain Justin Girardin | Santenay | Bourgogne50
Op eikenhout gerijpte Chardonnay, met tonen van rijp fruit, vanille en citrus
***
Rosé 
Primitivo Rosato | Primitivo | Italië 30
Zachte rosé met veel zomerfruit, licht kruidig in haar afdronk.
***
Rood
De Bortoli | Cabernet-Sauvignon/Syrah | Australië31
Wijn met lichte houtrijping, dieprood van kleur met veel rood fruit in haar afdronk
Sonorosso Dark | Teroldego/Merlot | Italie 32
Mooi fruit, rode bes braam en bosbes van de Teroldego druif. Aangevuld met vanille en confiture van de Merlot. Het geheel is krachtig en rijk met zachte tannines
Perdeberg | Shiraz | Zuid-Afrika  35
Rijke rode winn met een combinatie van donkerfruit en peper. In het glas dieppaars van kleur. In de geur pruimen, bramen en witte peperkorrels
Nebla | Tempranillo | Spanje35
Aroma’s van rijp rood fruit. De houtlagering geeft de wijn een vanille smaak die goed in balans is met het fruit
Montes Twins | Red blend | Chili  37
Blend van Cabernet-Sauviginon, Syrah, Camenere en Tempranillo. Tonen van rood en zwart fruit afgemaakt met zoete specerijen
Perdeberg drylands | Pinotage | Zuid-Afrika39
Stevige wijn met zwart en gedroogd fruit, gerijpt op eikenhout
Montes | Pinot Noir | Chili39
Mooie aardse Pinot Noir, vol rood fruit en een klein pepertje
Il Covila | Reserva Rioja | Spanje39
Echte Rioja gekenmerkt door de tonen van leer, tabak, rood fruit en vanille
Montes Outer limits | CGM | Chili44
Mooie aardse wijn met tonen van zwart fruit en peper
Gigondas | Grande Reserva | Rohne44
Deze soepele Rhône blend heeft een granaatrode kleur en lange afdronk
Amarama | Primitivo | Italië45
Puur zwart fruit kenmerkt deze stevige maar ook soepele wijn uit Puglia
Graceland | Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika45
Stevige hout gerijpte wijn met cassis en donker fruit in de mond
Graceland | Merlot | Zuid-Afrika45
Prachtige zachte Merlot met veel rood fruit
Chateau Pierrefitte | Lalande de Pomerol | Bordeaux49
Zalige Pomerol Lalande. Tonen van overrijp zwart fruit en hints van vanille
Kaiken | Ultra Merlot | Argentinië49
Krachtige Merlot, dieprood van kleur, vol en krachtig met stevige tannines
Kaiken | Ultra Malbec | Argentinië49
Tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak maken deze wijn tot een heerlijke krachtige wijn met zachte tannines
The chocolate block | blend | Zuid-Afrika49
Donker en stoer met de associatie van cacao, daarnaast zwart fruit en bramen
Nuiton-Beaunoy | Beaune | Bourgogne50
Zijdezachte Pinot Noir met prettige tannines en een smaakrijke afdronk
Franz Keller | Spätburgunder | Duitsland50
In de neus een beetje rokerig en kruidigheid, in de mond een prettige balans tussen frisheid, tannines en mineralen
Serredei Roveri | Barolo | Italië55
Tonen van leer en zwart fruit maken deze italiaan tot een topper.
Domaine Justin Girardin | Beauregard 1e cru | Bourgogne55
Aards, donker fruit en eikenhout maken deze wijn tot een echte traktatie.
Arduine Classico del Valpolicella | Amarone  65
Prachtige robijn rode Italiaanse klassier, zwarte kersen, rozijnen en

krentjes maken deze wijn tot een ware traktatie.

Bergsig Icarus | Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika65
Zuid-Afrikaanse klassewijn met lengte, prachtige tonen van pruimen,

zwarte kersen, sigaar en vanille.  

UIT ETEN IN MEGEN WORDT EEN CULINAIR AVONTUUR VAN MODERNE
SMAAKCOMBINATIES MET EEN AFGESTEMDE WIJNREIS DOOR DE MOOISTE GEBIEDEN.

Erik & Robbert