Wie regelmatig in een sushirestaurant komt, weet zich vast de schaaltjes met wasabi, sojasaus én gember (dat rare roze goedje) voor de geest te halen. Misschien dacht je eerst dat het vis was, maar niets is minder waar. Gember maakt je sushidiner compleet. Wij leggen je uit waarom je gember bij sushi eet.

Wat is gember?

De gember die je in een sushirestaurant krijgt, heet Gari. Gari is jonge gember, die in hele dunne plakjes wordt gesneden en in azijn met een beetje suiker en zout wordt gelegd. Hoe jonger de gember, hoe rozer deze van kleur is. Gember wordt geler als hij ouder is. Vandaar dat je het misschien op het eerste gezicht niet als gember herkent.

Waarom gember bij sushi?

Gari is niet alleen erg smakelijk (en gezond!), het heeft bij de sushi ook een belangrijke functie. De gari neutraliseert namelijk je smaakpapillen! Je eet het daarom tussen de sushigerechten door, om zo alles te neutraliseren en ervoor te zorgen dat je smaak niet beïnvloed wordt door het vorige gerecht. Zo proef je alles dus optimaal. Gember bij sushi is dus eigenlijk een must voor je smaak, Japanners eten het standaard!

Nog een positief ding aan gember

Gember heeft niet alleen een neutraliserende smaak, het is ook nog eens heel erg goed voor je. In gember zitten namelijk erg veel aminozuren, spoorelementen, vezels, vitaminen en mineralen. Het is een wortelknol, vol met anti-oxidanten en er zitten ook nog eens bijna geen calorieën in. Gember is ook goed voor je spijsvertering en het gaat misselijkheid tegen. De Aziaten gebruiken het al eeuwenlang als medicijn. Dus de volgende keer maar gember bij sushi?

By /Published On: 9 maart 2021/Categories: Blog/0 Comments on Waarom zit er altijd gember bij sushi?/

Deel dit verhaal! Kies je platform.