De kerstdagen naderen en ja hoor: het gourmetstel kan weer uit de kast. Waarschijnlijk hoor je ook bij de duizenden families die een van de kerstdagen doorbrengt bij het gourmetstel. Niet voor niets natuurlijk: het is lekker, makkelijk en ook nog eens gezellig. Maar bak je al jaren dezelfde minibiefstuk gevarieerd met een pannenkoek of wat aardappeltjes? Dan is het tijd voor wat anders! Met deze tips til je het gourmetten naar een hoger niveau. 

1. Pak eens wat anders dan enkel die vleesschaal

Staat de vleesschaal ook bovenaan je gourmetlijstje? Logisch natuurlijk, want dat is de basis. Maar die basis kun je ook prima uitbreiden, bijvoorbeeld met vis. Vis is lekker snel klaar en erg geschikt om te gourmetten. Kies voor zalm, kabeljauw of garnalen. Die laatste combineer je met wat lente-uitjes en knoflook, heerlijk!

2. Hang de culinaire creatieveling uit

Bijvoorbeeld met een lekkere Italiaanse omelet! Zet het ei-beslag op tafel, gooi het samen in je pannetje met wat groenten, kruiden, aardappeltjes en kaas en bak een lekkere frittata. De ideale afwisseling!

3. Pizza? Pizza!

Wie houdt er nu niet van pizza? En die pizza kun je gewoon op de gourmet gooien hoor. Je moet natuurlijk van te voren wel vast een bodem maken (en die moet rijzen!) en bak dat vast af met wat tomatensaus in de oven. Anders is je pizza tegen Oud en Nieuw nog niet klaar. Snijd hem vervolgens in mooie stukjes die precies in de pan passen en zoek wat lekkere toppings bij elkaar. Bijvoorbeeld champignons, ananas, tonijn, ham en natuurlijk kaas! Oh en de pizza doe je natuurlijk wel onder de grill van het gourmetstel ;-).

4. Say cheese!

Zei er iemand kaas? Nu je toch aan het gourmetten bent, kunnen die extra calorieën er ook nog wel bij. Garneer je biefstukje met wat Parmezaanse kaas en pesto, heerlijk! De gourmet leent zich ook voor het bakken van wat brie of geitenkaas, wat het standaard stukje vlees heerlijk afwisselt.

5. De extra’s

Oké, we moeten aan de schijf van vijf denken en daar horen groenten ook bij. De groentetafel wordt vaak overgeslagen of er worden wat standaard salades neergezet die barstensvol zitten met suiker. Jammer! Maak bijvoorbeeld groentefrietjes. Snijd een komkommer, winterpeen, paprika en bleekselderij in lange vormen en serveer dat in een puntzak. Zoek er een lekker dipsausje bij of garneer het met wat kaas. Heerlijk!

By /Published On: 10 maart 2021/Categories: Blog/0 Comments on Gourmetten: make it hot!/

Deel dit verhaal! Kies je platform.