Rare eetgewoontes en gerechten wereldwijd

Ga je binnenkort op reis? Als je vakantieland een vreemde etiquette heeft is het handig om die vast te kennen. En we vertellen ook vast even welke gerechten je moet vermijden. Leg je eten maar even weg bij het lezen van dit verhaal…

 Het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk moet je wanneer je soep eet de kom van je af kantelen. In de VS hoort dit ook bij de etiquette.

Korea

In Korea mag je niet beginnen met eten tot de oudste persoon aan tafel is begonnen. Dit is een teken van respect.

Chili

In Chili eten de mensen met nooit met hun handen. Onthoud dit als je op reis gaat. Zelfs pizza eten ze met bestek.

Filipijnen

In de Filippijnen is Balut een erg populair gerecht. Balut is een gekookt eendenei, maar dan met de eendenembryo er al in. Smakelijk!

Spanje

Als je in Spanje Criadillas op het menu ziet staan wees dan gewaarschuwd: dat zijn stierenballen.

Japan

In Japan vinden ze het lekker om de oogballen van een tonijn te eten. En die zijn best groot.

Het is daar ook onbeleefd om eten door te geven met eetstokjes. Dit komt omdat de stokjes ook gebruikt worden om beenderen door te geven na de crematie op een begrafenis.

Je mag je eetstokjes in een restaurant ook niet rechtop in de rijst zetten, want dat betekent dat je de doden eert. Japanners, Chinezen en Koreanen geloven dat je de eigenaar van het restaurant vervloekt wanneer je dit toch doet.

China

Heb je in China noedels besteld? Snijd ze dan niet. Lange noedels symboliseren namelijk een lang leven en je noedels snijden zou het verkorten.

In China eten ze de penis van een Yak. Een Yak is een grote bizon en volgens de Chinezen krijgen vrouwen minder puistjes en wordt bij mannen impotentie voorkomen als men de penis eet. Het ding zou een vrij rubberachtige smaak hebben dus gooien ze er een flinke scheut sojasaus overheen. Smakelijk!

Het is daar ook absoluut not done om met je eetstokjes naar iemand te wijzen als je aan tafel zit.

En als je in China een vis eet mag je hem nooit omdraaien op je bord, want dan ontneem je jezelf geluk. Dit is ontstaan doordat vissers vroeger dachten dat hun boot zou kapseizen als hij de vissen zou omdraaien.

De Verenigde Staten

Ga je naar de VS op vakantie en strand je in Beech Grove, in de staat Indiana? Eet dan geen watermeloen in het park. Dat is daar verboden.

En in Gainesville (Georgia) is het verboden om kip te eten met je blote handen.

Rusland

Als je in Rusland een fles Wodka leegdrinkt dan moet je de fles daarna op de grond zetten. Volgens de Russen brengt een lege fles op tafel ongeluk.

En daar mag je nooit het eten van het bestek likken waarmee je snijdt. Dat is volgens de russen erg onbeleefd.

Afrika

Brabants kwartiertje? Daar houden ze van in Tanzania. Daar ben je pas beleefd als je 15 of 20 minuten te laat komt.

Italië

In Sardinië eten ze Casu Marzu. Een kaas van schapenmelk die in de meeste landen illegaal is. Dat komt omdat het eten van deze kaas gevaarlijk kan zijn. Deze kaas wordt zo lang gerijpt dat er maden in gaan leven. Het eten van deze kaas gaat dus gepaard met het even van (levende!) maden. Getsie.

En als je in Italië om extra kaas vraagt bij je gerecht dan trek je de kookkunsten van de kok in twijfel.

Het snijden van je spaghetti is daar ook een belediging voor de kok.

Deel dit verhaal! Kies je platform.