Eten: we zijn er dol op. En op weetjes over eten nog meer. Je hoort vaak de gekste dingen over eten en vraagt je dan af of het wel klopt, we verklappen vast: er zit vaak een kern van waarheid in. We hebben voor je 13 weetjes over eten verzameld, die vaak hartstikke bizar zijn. 

#1 Seks of bacon?

Als je in Canada de mensen laat kiezen tussen bacon of seks, kiest 43% voor bacon! En 18% van de mensen daar zegt dat ze elke dag een stuk bacon moeten eten om hun ‘behoeften te bevredigen’. Wat zou jij kiezen?

#2 Pizza in space

Pizza Hut delivery is de enige pizzaketen die pizza bezorgt in de ruimte. In 2001 betaalden ze de Russian Space Agency (RSA) 1 miljoen (!) om een pizza de ruimte in te krijgen. Astronaut Yuri Usachiv was de gelukkige die de pizza mocht opeten.

pizza space

#3 De gaatjes in een cracker

Vraag jij je ook weleens af waarom er van die kleine gaatjes in een cracker zitten? Nou dat is zodat de cracker niet breekt tijdens het afbakken.

#4 Pizza margarita

Nog meer over pizza: pizza was vroeger in Italië namelijk het voedsel voor de arme mensen. Tot het moment dat Koning Umberto I en zijn vrouw Margarita een bezoek aan Napels brachten. Zij wilden de befaamde pizza weleens proeven. Goh, waar zou de naam Margarita vandaan komen?

Pizza

#5 De oudste soep

De oudste soep ter wereld stamt uit het jaar 6000 voor onze jaartelling. Hij bevat onder andere mussen- en nijlpaardvlees.

#6 Rijst op bruiloften

Over de hele wereld gooien we rijst tijdens een bruiloft. Waarom we dit doen? Rijst lijkt op regen en dat wordt indirect gelinkt aan vruchtbaarheid, geluk en welvaart. Regen zorgt er namelijk voor dat gewassen groeien.

#7 Straatvoedsel

Pablo Escobar was de rijkste crimineel ooit. Ondanks al zijn geld en luxe levensstijl, bleef hij altijd zijn favoriete streetfood de empanada eten. Dat is een deeghapje gevuld met groenten of vlees.

#8 De meest geliefde pizzatoppings

Domino’s Pizza deed onderzoek naar de meest favoriete pizzatoppings over de hele wereld. In India hebben ze het liefst gepekelde gember, tofu en gehakt. In Japan zijn ze gek op inktvis op hun pizza, met octopus en Mayou Jaga (aardappel, mayonaise en bacon). In Rusland eten ze Mockba op hun pizza, een combinatie van makreel, zalm, tonijn, sardines en ui. In Frankrijk hebben ze het liefst Flambee met bacon, ui en verse crème.

#9 Mensenvlees eten

Het klinkt nu hartstikke eng en ranzig, maar kannibalisme kwam in elk werelddeel op aarde voor. Vandaag de dag enkel nog in Nieuw-Guinea en Afrika. Het schijnt trouwens naar kalfsvlees te smaken en je kunt er heel erg ziek van worden.

Hannibal Lecter

#10 Een rivier van chocolade

Wist je dat de beroemde chocoladerivier in Charlie and the Chocolate Factory deels gemaakt is van echte chocolade?

#11 Giftige vis

In Japan en Hong Kong is de kogelvis een echte delicatesse. Alleen… hij is erg giftig. Het is zelfs 500 keer zo giftig als cyanide en dus hartstikke dodelijk. Als de kok het verkeerd bereidt, wordt het dus letterlijk je laatste avondmaal. Elk jaar overlijden meerdere mensen na het eten van een kogelvis. Je moet het risico maar durven nemen…

#12 Pizza grootverbruikers

In Amerika wordt elke dag een pizza ter grootte van 4685 vierkante meter opgegeten. Dat zijn ongeveer 350 stukken per seconde!

#13 Organisch voedsel

Uit onderzoek blijkt dat dieren die organisch voedsel eten, zich beter kunnen voortplanten en gezonder zijn. Organisch voedsel is nog omstreden, maar het schijnt dus wel echt heel gezond te zijn.

By /Published On: 10 maart 2021/Categories: Blog/0 Comments on 13 bizarre weetjes over eten/

Deel dit verhaal! Kies je platform.